sâmbătă, 12 aprilie 2014

Tort de ciocolata si frisca


- 5 oua
-1 cana zahar
-1 cana faina Dobrogea
-1 praf de copt
-1 esenta vanilie
-5 linguri ulei
-1 plic crema ciocolata
- 2 linguri zahar
-250 ml lapte
-200 ml frisca lichida
-2 esente de rom
-1 ceasca apa
-2 linguri zahar
Se face blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un parf de sare pana se fac spuma,apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana se face bezea tare,intoarcem vasul in care a fost batute sa vedem daca curge sau nu,daca nu curge inseamna ca e de ajuns.
Galbenusurile se freaca cu uleiul si apoi se adauga treptat peste bezea.
Faina se amesetca cu praful de copt si se pune in ploaie lingura cu lingura peste aceasta compozitie si se amesteca cu lingura nu cu mixerul.
Se pune compozitia in tava ( 23 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina si se baga la cuptor pentru 30-40 minute,se incearca cu o scobitoare sa vedem daca este facut blatul,scobitoarea trebuie sa ramana curata.
Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca bine.
Intre timp se prepara cremele conform instructiunilor de pe ambalaje si se pun la rece in frigider.Se face siropul din apa zahar si esenta de rom pentru insiropare.

Facem sectiune in blat,insiropam prima parte,punem crema de ciocolata,adaugam a doua parte de blat,insiropam si ornam tortul dupa preferinte.

3 comentarii: