luni, 7 aprilie 2014

Tocanita cu aripioare si mamaliguta

Pentru tocanita
- 4 aripioare
- 4 cepe
-3 morcovi
-3 ardei grasi
-4 rosii
-pasta de rosii
-sare,piper,oregano,cimbru,delikat
-patrunjel,marar
Pentru mamaliguta:
- apa
-2 linguri ulei
-sare
-malai
Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei,adaugam apa ca sa o inabusim,adaugam morcovul dat pe razatoare,ardeii si rosiile taiate cubulete.Lasam sa se inabuse bine,apoi adaugam pasta de rosii si aripioarele,completam cu apa si lasam sa fiarba.
Cand este gata adaugam condimentele.
Punem apa intr-un ceaunel si adaugam sare,ulei si putin malai,lasam sa fiarba,apoi adaugam malaiul si amestecam energic sa nu se faca cocoloase,lasam focul la mic si lasam sa palpaie cam 5 minute.
Adunam mamaliga in ceaunel si rasturnam pe platou.
Servim tocanita cu mamaliguta calda.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. foarte buna! azi si eu am facut tochitura cu mamaliguta

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte buna si se pregateste repede si usor

    RăspundețiȘtergere