luni, 20 ianuarie 2014

Clatite americane

300 gr de faina
60 gr de unt topit
2 oua
500 ml lapte batut
2 linguri de zahar
2 lingurite rase de praf de copt
1 lingurita rasa de bicarbonat
Un praf de sare
Read more at http://www.petitchef.ro/retete/desert/pancakes--clatite-americane-reteta-video-fid-1528620#4lMaJjEJkGBAi3GT.99

 

Ingrediente (pentru 12 clatite):

- 250 ml de lapte
- 125 grame de faina
- 1 ou
- 3 linguri de zahar granulat
- 3/4 lingurita de sare
- 2 linguri de unt sau margarina
- 4 lingurite de praf de copt

Preparare:

Combina toate ingredientele intr-un bol mare. Intai pune laptele si amesteca-l cu zaharul, adauga oul, praful de sare si untul. Combina faina cu praful de copt separat, iar apoi incorporeaz-o treptat in compozitia initiala. Este recomandat sa te folosesti de un mixer ca sa-ti inlesnesti munca. Amesteca bine pana cand nu se mai vad cocoloasele. Pentru un plus de parfum, poti adauga la aceasta compozitie si un pliculet de zahar vanilat.
Incalzeste o tigaie in care adaugi un varf de cutit de unt. Lasa untul sa se topeasca, iar apoi, cu un polonic mic, ia din compozitia de clatite si toarna in mijlocul tigaii. Lasa clatita sa se coaca, iar cand vezi ca apar bule in compozitie, intoarce-o si pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.
Serveste-le cu dulceata preferata, cu fructe ori, daca nu te dai in vant dupa gemuri, opteaza pentru miere sau ciocolata.

 Un mic truc:  foc mediu si de cel mult doua minute ca sa se coaca.
300 gr de faina
60 gr de unt topit
2 oua
500 ml lapte batut
2 linguri de zahar
2 lingurite rase de praf de copt
1 lingurita rasa de bicarbonat
Un praf de sare
Preparare:

Etapa 1: Intr-un bol incapator punem toate ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonaul si sarea. Le amestecam bine cu un tel.
Etapa 2: Separat amestecam ingredientele lichide: laptele batut, ouale si untul. Turnarm ingredientele lichide peste cele solide si amestecam bine compozitia dar nu excesiv, doar cat sa se incorporezele faina. Nu conteaza daca mai raman cateva cocoloase, important este ca nu fie amestecat foarte mult aluatul pancake-urilor.
Etapa 3: Prajim clatitele americane intr-o tigaie incinsa in care am pus putin ulei. Cand incep sa se formeze bule de aer deasupra clatitei o intoarcem pe cealalta parte.
Etapa 4: Prajim clatitele cam 2-3 minute pe fiecare parte la foc mediu spre mic.
Etapa 5: Servim pancakes calde cu miere, gem sau crema de ciocolata.




Imprimer cette page
de JamilaCuisine (Vizitează situl)






Comentarii:

5 / 5
Buonissimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

5 / 5
Am sa le fac cu faina de orez,am facut si clatite si ies foarte bune

articole conexe



Read more at http://www.petitchef.ro/retete/desert/pancakes--clatite-americane-reteta-video-fid-1528620#4lMaJjEJkGBAi3GT.99
300 gr de faina
60 gr de unt topit
2 oua
500 ml lapte batut
2 linguri de zahar
2 lingurite rase de praf de copt
1 lingurita rasa de bicarbonat
Un praf de sare
Preparare:

Etapa 1: Intr-un bol incapator punem toate ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonaul si sarea. Le amestecam bine cu un tel.
Etapa 2: Separat amestecam ingredientele lichide: laptele batut, ouale si untul. Turnarm ingredientele lichide peste cele solide si amestecam bine compozitia dar nu excesiv, doar cat sa se incorporezele faina. Nu conteaza daca mai raman cateva cocoloase, important este ca nu fie amestecat foarte mult aluatul pancake-urilor.
Etapa 3: Prajim clatitele americane intr-o tigaie incinsa in care am pus putin ulei. Cand incep sa se formeze bule de aer deasupra clatitei o intoarcem pe cealalta parte.
Etapa 4: Prajim clatitele cam 2-3 minute pe fiecare parte la foc mediu spre mic.
Etapa 5: Servim pancakes calde cu miere, gem sau crema de ciocolata.




Imprimer cette page
de JamilaCuisine (Vizitează situl)






Comentarii:

5 / 5
Buonissimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

5 / 5
Am sa le fac cu faina de orez,am facut si clatite si ies foarte bune

articole conexe



Read more at http://www.petitchef.ro/retete/desert/pancakes--clatite-americane-reteta-video-fid-1528620#4lMaJjEJkGBAi3GT.99

11 comentarii:

  1. Mmmm ce pofta mi-ai facut Paula,am sa incerc si eu reteta ta.Arata tare bine,rumene si frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. si nu ingrasa, nu? De fapt, nici nu mai conteaza, la cum arata :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt delicoase, doar ca mie nu prea imi ies..o sa incerc reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu fac des.Ii plac baiatului meu,dar le prefer pe cele frantuzesti.Cele americane sunt cam groase,prea multa coca,dupa gustul meu.plus ca,mie mi se pare ca sesizez gustul de praf de copt,care ma deranjeaza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte bune.Pune mai putin praf de copt...probabil sunteti mai sensibila la arome.

      Ștergere
    2. Da,asa este,ficatul meu nu suporta orice aroma.

      Ștergere
  5. arata delicios o sa le incerc si eu anghel marioara

    RăspundețiȘtergere
  6. interesanta reteta o so incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  7. nu am mancat niciodata,,,oare cum or fi??

    RăspundețiȘtergere