marți, 27 iunie 2017

Tort de mere cu zahar ars


Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru caramel si umplutura:
  • 7-8 mere,
  • 150 gr zahar,
  • zeama de la o lamaie,
  • gem de visine,
  • 50 gr unt,
  • 150 ml apa
Pentru decorat:
  • ciocolata sau frisca

Mod de preparare:

*** Prima data am spalat merele, le-am curatat de coaja si le-am scos cotoarele si semintele. Pentru scoaterea cotoarelor si semintelor am folosit un cutit si multa rabdare. Imediat le-am stropit cu zeama de lamaie.
*** Am pus zaharul intr-o cratita si l-am caramelizat, apoi imediat l-am pus in forma pentru tort cu inel detasabil si deasupra am pus merele. Merele le-am umplut cu dulceata de visine si bucati mici de unt.


*** Am adaugat apa in tava si am dat la cuptorul preincalzit. Le-am lasat aproximativ 30 minute pana cand s-au inmuiat merele. Apa nu s-a evaporta in totalitate, dar nu trebuie sa va speriati pentru ca aceasta va ajuta la insiroparea tortului.
*** Cat merele au fost la cuptor m-am ocupat de blatul pentru tort. Nu sunt adepta metodei cu batutul albusului si galbenusului separat asa ca am pus direct oule intregi ( fara coaja, clar 😀 ) si zaharul, am mixat bine, apoi am adaugat uleiul, zaharul vanilat si am mixat iarasi bine. La final ama amestecat praful de copt cu faina si am adaugat totul in ploaie amestecand usor cu o paleta.
*** Cand merele au fost gata am adaugat blatul peste mere si le-am dat la cuptor pentru inca 30-35 minute, pana cand blatul a trecut testul scobitorii.


*** Lasam sa se raceasca bine de tot, apoi rasturnam pe platou si ornam cum dorim. Eu am ales sa-l ornez cu ciocolata ( am topit ciocolata la bain-marie cu 2 linguri de lapte).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu