luni, 14 iulie 2014

Dulceață de zarzăre


Anul acesta am incercat si dulceata de zarzare, mi-a iesit o bunatate :) nu ca ma laud dar este foarte gustoasa. Din compozitia de mai jos mi-au iesit 6 borcane de 800 gr , dar voi puteti micsora cantitatile dupa nevoile voastre :). Ideea este ca la 1 kg de zarzare fara samburi punem 500 gr zahar. 

- 5 kg zarzare fara samburi
- 2,5 kg zahar

Spalam zarzarele, le scoatem samburii si le lasam un pic la scurs, apoi le asezam in oala in care facem dulceata asa: jumatate din zarzare, apoi jumatate din zahar,iar zarzare si la final zahar, le lasam peste noapte la frigider. Dimineata vom gasi siropul lasat, punem oala pe foc si lasam sa fiarba, adunam spuma care se formeaza, si lasam focul la mic pana dulceata este gata.
Punem in borcane si le asezam cu capacul in jos, astfel nu patrunde aer si rezista mai bine.Depozitam in camara.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine si cred ca este foarte gustoasa! Imi aminteste de zarzarul din curtea bunicilor!

    RăspundețiȘtergere