marți, 6 mai 2014

Prajitura cu crema de zahar ars


Pentru crema de zahar ars:
- 1 l lapte
- 6 oua
- 200 gr zahar+ 3 linguri de zahar
- 1 esenta de vanilie

Pentru blat:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1/2 praf de copt

Punem in tava in care facem prajitura cele 3 linguri de zahar si caramelizam,intindem pe toata suprafata tavii,lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu zaharul ,pana se topeste zaharul apoi adaugam laptele si esenta.
Punem in tava peste caramelul deja intarit si dam la cuptor pana se intareste un pic crema de zahar ars.
Inre timp pregatim blatul: batem ouale cu zaharul pana devine cremoasa compozitia,adaugam faina si praful de copt,amestecam bine.
Adaugam aceasta compozitie peste crema de zahar ars si lasam pana se face si blatul.
Scoatem tava de la cuptor si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi rasturnam pe platou si portionam dupa preferinte.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Aghinitei Maria7 mai 2014 la 06:45

    Imi place crema de zahar ars, dar nu stiam reteta de prajitura (y)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie niciodata nu imi ies prajiturile, asa ca evit sa ma apuc, mai ales de retete mai complicate. Totusi aceasta imi face cu ochiul. Cred ca o sa o incerc in curand.
    Te anunt cum imi iese!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Prăjitură turnată cu mere

Săptămâna trecută am zărit pe o rețea de socializare o prăjitură cu mere, care mi-a făcut cu ochiul. Nu m-am lăsat până nu am facut-o și eu ...

Follow Us @soratemplates