Pentru crema de zahar ars:
- 1 l lapte
- 6 oua
- 200 gr zahar+ 3 linguri de zahar
- 1 esenta de vanilie
Pentru blat:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1/2 praf de copt
Punem in tava in care facem prajitura cele 3 linguri de zahar si caramelizam,intindem pe toata suprafata tavii,lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu zaharul ,pana se topeste zaharul apoi adaugam laptele si esenta.
Punem in tava peste caramelul deja intarit si dam la cuptor pana se intareste un pic crema de zahar ars.
Inre timp pregatim blatul: batem ouale cu zaharul pana devine cremoasa compozitia,adaugam faina si praful de copt,amestecam bine.
Adaugam aceasta compozitie peste crema de zahar ars si lasam pana se face si blatul.
Scoatem tava de la cuptor si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi rasturnam pe platou si portionam dupa preferinte.
Pofta buna!
Imi place crema de zahar ars, dar nu stiam reteta de prajitura (y)
RăspundețiȘtergereMie niciodata nu imi ies prajiturile, asa ca evit sa ma apuc, mai ales de retete mai complicate. Totusi aceasta imi face cu ochiul. Cred ca o sa o incerc in curand.
RăspundețiȘtergereTe anunt cum imi iese!
Pupici!
Este foarte usoara si gustoasa! te astept cu poze :)
Ștergere