marți, 27 martie 2018

Musaca de cartofi

martie 27, 2018 1 Comments
In ultimul timp am cam neglijat blogul meu culinar, m-am ocupat mai mult de celalalt blog. De acum inainte p sa postez cu regularitate si aici rice reteta pregatesc. Astazi am pregatit pentru masa de pranz musaca cu cartofi si m-am gandit sa va las si aici reteta. pe blog mai aveti o reteta de musaca, dar este usor diferita. Nu mai lunegsc treaba si va invit sa aflati de ce avem nevoie si cum se pregateste musacaua de cartofi.




Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 250 gr pastă de tomate
  • 2 ardei grasi
  • 100 ml ulei
  • 500 gr carne tocată
  • 1 varf de cuțit sare
  • 1 vărf cuțit piper
  • 1 linguriță condimente universale
  • 200 gr brânză/cașcaval
  • 3 ouă

Pentru a afla modul de preparare va invit sa cititi reteta integrala AICI



miercuri, 9 august 2017

Smoothie de vara gata in numai 5 minute

august 09, 2017 16 Comments


Cu mare bucurie am acceptat provocarea #mytastysmoothie lansata de Vegis.ro, iar astazi va prezint o reteta foarte usoara si la indemana pe timpul verii. Imi place foarte mult pepenele verde si de cand am descoperit ca il pot consuma si in smoothie alaturi de alte ingrediente,il iubesc si mai mult. pepenele il consum pe timpul verii, dar pe tot parcursul anului imi place sa consum seminte de chia si goji. In fiecare dimineata imi prepar un smoothie de pepene verde, goji si seminte de chia. Este foarte racoritor, dar in acelasi timp satios. Poate vi se va parea o combinatie ciudata de ingrediente, dar smoothie-ul este senzational, iar beneficiile pe care le aduce organismului sunt ceea ce ma atrage si mai mult sa-l consum zilnic. 

Ingrediente:

- 2 cani de pepene rosu fara seminte, taiat cubulete
- 2 linguri cu fructe de goji ecologice/bio Niavis ,
- 1 lingura seminte de chia HERBAVIT
- sucul de la o lime
- 1/2 cana lapte de migdale 

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele in blendar si mixam pana ce acestea ajung la o consistenta cremoasa si fina. Daca aceasta este prea dens mai putem adauga putin lapte de migdale sau cuburi de gheata. 



De ce am ales aceasta combinatie?

Dupa cum bine stiti pepenele verde ( rosu) are o sumedenie de beneficii si este recomandat consumul acestuia pe timpul verii. Acesta poate fi consumat ca atare sau in smoothie-uri, folosindu-ne de combinatiile care ne plac. Eu am ales sa il combin cu fructele de goji si semintele de Chia pentru numeroasele beneficii aduse organismului. Fiecare in parte aduce organismului numeroase beneficii, insa combinate aceste ingrediente sunt mult mai numeroase si ajuta organismul sa-si faca necesarul de provizii pentru orice problema ar putea aparea. Un smoothie sanatos din pepene rosu, goji si seminte de chia consumat zilnic, dimineata, ma ajuta sa am energie pentru intreaga zi si sa fiu sanatoasa tot timpul. 

Fructele de goji se pot consuma ca atare 10-30 gr pe zi sau se pot consuma in amestec cu seminte, stafide, nuci sau in smoothie-uri, iaurturi, cereale sau chiar in ceai. 

Beneficiile aduse organismului:

- efect de anti-imbatranire. Goji mai este numit si ,,fructul longevitatii,, pentru ca fructele de goji contin vitamine, minerale si aminoacizi care au proprietati antioxidante si ajuta la eliminarea din corp a toxinelor daunatoare, ce conduc la degradarea si imbatranirea organismului uman. 

- intarirea sistemului imunitar. Multumita continutului foarte bogat in antioxidanti fructele de goji imbunatateste sistemul imunitar si astfel ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor cu mai multa putere.

- scaderea in greutate. Fructele de goji sunt indicate persoanelor care doresc sa scada sau sa-si mentina greutatea datorita faptului ca acestea au un continut bogat in nutrienti si substante benefice care aduc un aport nutritional important ce duce la accelerarea metabolismului si in acelasi timp taie din pofta de mancare.

- imbunatatirea vederii,

- lupta impotriva bolilor de inima, colesterolului oxidat si a presiunii arteriale crescute,

- ajuta la un somn odihnitor, imbunatateste dispozitia si amelioreaza depresiile,

- intareste muschi picioarelor si ajuta la felxibilitatea incheiturilor oamenilor ce sufera de artrita,

- tratament impotriva reaparitiei tuberculozei.

Semintele de Chia le consum foarte des in iaurt si sosuri, dar ele pot fi consumate in mai multe combinatii. Cantitatea recomandata zilnic este de 1-2 linguri. Semintele de Chia sunt o sursa de fibre, calciu, vitamine, antioxidanti, minerale, proteine si acizi grasi esentiali de Omega 3. Imi plac foarte mult pentru ca au un gust neutru si miros natural, nimic deranjant. Aceste seminte de Chia pot fi folosite si la diverse mancaruri sau prajituri. 



luni, 17 iulie 2017

Tort Raffaello

iulie 17, 2017 1 Comments

Va invit sa aflati reteta deliciosului tort Raffaello pe care l-am pregatit ieri. Este usor de pregatit si super delicios. La aceasta reteta am folosit ulei de cocos extravirgin ecologic/Bio Niavis in locul uleiului de floarea-soarelui, asa ca blatul a iesit mult mai parfumat si gustos.

Ingrediente:

  • 5 oua,
  • 120 gr zahar,
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 3 linguri ulei de cocos extravirgin bio Niavis
  • 30 gr nuca de cocos pentru blat,
  • 100 g nuca de cocos pentru ornat,
  • 100 gr faina,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 1 praf de copt/amoniu pentru prajituri,
  • 600 gr ciocolata alba,
  • 600 ml smantana pentru frisca,
  • bomboane Raffaello

 Mod de preparare:

Incepem intai cu blatul. 
Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma tare albusurile dupa care treptat adauga zaharul. Dupa ce acesta este o bezea adaugam treptat galbenusurile, uleiul de cocos, praful de copt ( eu am folosit amoniu pentru prajituri) amestecat cu faina si nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina si ulei, asa cum am facut eu si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Continuarea retetei o aflati AICI 

duminică, 16 iulie 2017

Prajitura cu foi de napolitana

iulie 16, 2017 3 Comments

Ingrediente:

  • 3 foi de napolitana
Pentru crema:
Pentru caramel:
  • 300 gr zahar

Mod de preparare:

Intai tocam nuca , nu foarte marunta.
Punem zaharul la caramelizat, iar cand acesta este gata adaugam treptat untul, zaharul si nucile. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Focul trebuie sa fie ma mic si sa amestecam continua in crema.
Continuarea retetei o aflati AICI 

miercuri, 5 iulie 2017

Salata de dovlecel

iulie 05, 2017 1 Comments


Ingrediente:

Mod de preparare:
  1. Spalam dovleceii, le curatam coaja si scoate semintele.
  2. Taiem dovleceii cubulete si ii punem la fiert intr-o oala cu apa ( apa sa treaca de dovlecei), uleiul si lingurita de Maggi Secretul Gustului Legume.
  3. Cand dovleceii sunt fierti indeajuns le scurgem apa si ii pasam.
  4. Ii punem intr-o sita si lasam sa se scurga surplusul de apa.
  5. Cand s-a scurs apa de tot si s-au racit adaugam maioneza si ceapa/usturoiul.
  6. Servim dupa preferinta cu ou, rosii, castraveti etc




Pofta buna!

marți, 27 iunie 2017

Tort de mere cu zahar ars

iunie 27, 2017 0 Comments

Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru caramel si umplutura:
  • 7-8 mere,
  • 150 gr zahar,
  • zeama de la o lamaie,
  • gem de visine,
  • 50 gr unt,
  • 150 ml apa
Pentru decorat:
  • ciocolata sau frisca

Mod de preparare:

*** Prima data am spalat merele, le-am curatat de coaja si le-am scos cotoarele si semintele. Pentru scoaterea cotoarelor si semintelor am folosit un cutit si multa rabdare. Imediat le-am stropit cu zeama de lamaie.
*** Am pus zaharul intr-o cratita si l-am caramelizat, apoi imediat l-am pus in forma pentru tort cu inel detasabil si deasupra am pus merele. Merele le-am umplut cu dulceata de visine si bucati mici de unt.


*** Am adaugat apa in tava si am dat la cuptorul preincalzit. Le-am lasat aproximativ 30 minute pana cand s-au inmuiat merele. Apa nu s-a evaporta in totalitate, dar nu trebuie sa va speriati pentru ca aceasta va ajuta la insiroparea tortului.
*** Cat merele au fost la cuptor m-am ocupat de blatul pentru tort. Nu sunt adepta metodei cu batutul albusului si galbenusului separat asa ca am pus direct oule intregi ( fara coaja, clar 😀 ) si zaharul, am mixat bine, apoi am adaugat uleiul, zaharul vanilat si am mixat iarasi bine. La final ama amestecat praful de copt cu faina si am adaugat totul in ploaie amestecand usor cu o paleta.
*** Cand merele au fost gata am adaugat blatul peste mere si le-am dat la cuptor pentru inca 30-35 minute, pana cand blatul a trecut testul scobitorii.


*** Lasam sa se raceasca bine de tot, apoi rasturnam pe platou si ornam cum dorim. Eu am ales sa-l ornez cu ciocolata ( am topit ciocolata la bain-marie cu 2 linguri de lapte).

Pofta buna!

joi, 9 februarie 2017

Ciorbă de perișoare din piept de gâscă

februarie 09, 2017 0 Comments

Vă spuneam ieri că pieptul de la gâscă l-am oprit sa fac o ciorbă de perișoare. Astăzi am și făcut-o. Nu vă pot spune decât că s-a terminat rapid din farfurii. A fost delicioasă.
Avem nevoie de:
  • pipet de gâscă tocat,
  • 4 l apa,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras,
  • 1 lingură cu pastă de tomate,
  • borș Maggi, după gust,
  • 1 cub Maggi Pui,
  • leuștean,
  • 1 ou,
  • cimbru,
  • piper,
  • sare,
  • orez.
Punem apa și cubul Maggi la fiert, iar când dă în fiert adaugăm legumele tocate cubulețe și pasta de tomate.
Între timp pregătim perișoarele din pieptul de gâscă: scoatem carnea de pe os și o tocăm. Punem carnea într-un castron peste care adăugăm un ou bătut, orez ( atât cât doriți) , cimbru, sare și piper. Amestecăm bine și facem biluțe.

Prăjitură turnată cu mere

Săptămâna trecută am zărit pe o rețea de socializare o prăjitură cu mere, care mi-a făcut cu ochiul. Nu m-am lăsat până nu am facut-o și eu ...

Follow Us @soratemplates