Va invit sa aflati reteta deliciosului tort Raffaello pe care l-am pregatit ieri. Este usor de pregatit si super delicios. La aceasta reteta am folosit ulei de cocos extravirgin ecologic/Bio Niavis in locul uleiului de floarea-soarelui, asa ca blatul a iesit mult mai parfumat si gustos.
Ingrediente:
- 5 oua,
- 120 gr zahar,
- 3 linguri zahar pudra,
- 3 linguri ulei de cocos extravirgin bio Niavis
- 30 gr nuca de cocos pentru blat,
- 100 g nuca de cocos pentru ornat,
- 100 gr faina,
- 1 esenta de vanilie,
- 1 praf de copt/amoniu pentru prajituri,
- 600 gr ciocolata alba,
- 600 ml smantana pentru frisca,
- bomboane Raffaello
Mod de preparare:
Incepem intai cu blatul.
Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma tare albusurile dupa care treptat adauga zaharul. Dupa ce acesta este o bezea adaugam treptat galbenusurile, uleiul de cocos, praful de copt ( eu am folosit amoniu pentru prajituri) amestecat cu faina si nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina si ulei, asa cum am facut eu si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma tare albusurile dupa care treptat adauga zaharul. Dupa ce acesta este o bezea adaugam treptat galbenusurile, uleiul de cocos, praful de copt ( eu am folosit amoniu pentru prajituri) amestecat cu faina si nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina si ulei, asa cum am facut eu si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Continuarea retetei o aflati AICI
Un adevarat deliciu!
RăspundețiȘtergere