In perioada de iarna noi pregatim foarte des sarmalute cu foi de varza acra si afumatura. Astazi vin cu o reteta delicioasa de sarmalute.
Pentru ca noi suntem numai 2 adulti si un copil de 4 ani facem cateva sarmalute , nu mai mult de 30-40 :) Sa nu va sperie cantitatile mici, da?
Sa trecem la treaba si sa vedem ingredientele necesare ( aceste cantitati se pot dubla sau tripla in functie de cate sarmalute aveti nevoie) :
- 500 gr carne tocata
- 200 gr orez
- 2 cepe mici
- 1 morcov
- 1 ardei gras/capia
- 5 linguri bulion de ardei/tomate
- 1 lingurita Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
- 1 lingurita Maggi Secretul Gustului – Gust de gaina
- bucati de sunca afumata
- 1 lingura boia dulce
- 2 linguri ulei
- 1 ou
- 1 lingurita condimente pentru sarmale
- cimbru
- marar
- piper
- varza murata
Pentru reteta integrala apasati AICI
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu