sâmbătă, 31 mai 2014

Desertul copilariei :Orez cu lapte


Nu este ceva greu de facut :) dar asa mult mi-a placut incat am zis sa postez totusi si pe blog.Cine isi mai aduce aminte de simplul orez cu lapte din copilarie cand acum sunt fel si fel de retete si prajituri sofisticate? Din cand in cand simt nevoia sa mai mananc acest desert al copilariei mele :) .Sa nu radeti daca vedti asa mult lapte in farfurie :) cand am zis orez cu lapte,pei atunci orez cu lapte sa fie,mie asa imi place sa ramana si lapte in el,nu sa fierb orezul in lapte si sa-l mananc ca pe pilaf :) .
Asa ca sa trecem la treaba:
- 1 cana orez
- 5 cani lapte
- 2 linguri zahar
Punem laptele la fiert iar cand se umfla(de zici ca saracu ,,cresti cresti lapte sa umpli oala ,, :))) ) adaugam orezul care l-am spalat inainte cu apa si lasam focul la mic sa fiarba in voie,amestecam din cand in cand sa nu se prinda.
La final adaugam zaharul si oprim.Servim cald,daca va place puteti adauga putina scortisoara ( eu nu ma impac cu ea :) ) .
Pofta buna!

2 comentarii:

Prăjitură turnată cu mere

Săptămâna trecută am zărit pe o rețea de socializare o prăjitură cu mere, care mi-a făcut cu ochiul. Nu m-am lăsat până nu am facut-o și eu ...

Follow Us @soratemplates