Aceasta reteta este una dintre cele cu care particip luna aceasta la Bucataresele Vesele.
PT. ALUAT
-faina 250 g
-drojdie 15 g
-lapte 200 ml
-oua 1 buc
-zahar 20 g (o lingura)
-ulei 30ml
-sare 5 g
-coaja lamaie
PT. SIROP:
-zahar 280 g
-esenta rom
apa 400 ml
DECOR:
-frisca 200ml
-vanilie
-jeleu sau gem de care va place
Preparare:
Aluatul:
se amesteca cu mixerul toate ingredientele de la aluat folosind spiralele pentru aluat,la incepu la viteza mica si apoi la viteza maxima pana la omogenizare,se adauga uleiul si se amesteca in continuare inca 1-2 minute.
-se aseaza formele intr-o tava de cuptor si se pune aluatul in cantitati egale cu ajutorul a 2 linguri.Se lasa la dospit pentru 30 minute la loc cald,apoi se coc la cuptor pentru 30 minute.Se scot si se lasa sa se raceasca in forme.
Insiroparea si pregatirea jeleului.
-Pentru sirop se fierbe 1 litru apa cu 400 grame de zahar,apoi se trage de pe foc,iar cand s-a racit se adauga esenta de rom.
-Savarinele se scot din forme.
- Si se scufunda pentru 1 minut in sirop,intorcandu-se pe ambele parti.
-Se scot din sirop si se aseaza pe un gratar la scurs.
-Se taie deasupra un capac si se mai pun 2-3 linguri de sirop in interior.Intr-un pahar se pune 50 ml apa rece si continutul plicului cu jeleu si se amesteca pana la omogenizare 2 minute.Fiecare savarina se unge pe capac cu jeleu.
Pregatirea cremei de frisca.
-Intr-un vas se pune mixull de frisca impreuna cu 250 ml lapte rece de la frigider si se amesteca folosind mixerul la viteza mica la inceput apoi la viteza maxima 3 minute.
-Se umplu savarinele cu ajutorul unui pos.
-Cand sunt gata se lasa la frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!
Preparare:
Aluatul:
se amesteca cu mixerul toate ingredientele de la aluat folosind spiralele pentru aluat,la incepu la viteza mica si apoi la viteza maxima pana la omogenizare,se adauga uleiul si se amesteca in continuare inca 1-2 minute.
-se aseaza formele intr-o tava de cuptor si se pune aluatul in cantitati egale cu ajutorul a 2 linguri.Se lasa la dospit pentru 30 minute la loc cald,apoi se coc la cuptor pentru 30 minute.Se scot si se lasa sa se raceasca in forme.
Insiroparea si pregatirea jeleului.
-Pentru sirop se fierbe 1 litru apa cu 400 grame de zahar,apoi se trage de pe foc,iar cand s-a racit se adauga esenta de rom.
-Savarinele se scot din forme.
- Si se scufunda pentru 1 minut in sirop,intorcandu-se pe ambele parti.
-Se scot din sirop si se aseaza pe un gratar la scurs.
-Se taie deasupra un capac si se mai pun 2-3 linguri de sirop in interior.Intr-un pahar se pune 50 ml apa rece si continutul plicului cu jeleu si se amesteca pana la omogenizare 2 minute.Fiecare savarina se unge pe capac cu jeleu.
Pregatirea cremei de frisca.
-Intr-un vas se pune mixull de frisca impreuna cu 250 ml lapte rece de la frigider si se amesteca folosind mixerul la viteza mica la inceput apoi la viteza maxima 3 minute.
-Se umplu savarinele cu ajutorul unui pos.
-Cand sunt gata se lasa la frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu