Pentru aluat:
600 gr faina 200 ml lapte 100 gr zahar 50 gr unt 7 gr drojdie uscata 2 oua coaja rasa de lamaie esenta rom si vanilie
Pentru uns si presarat
1 galbenus 2 linguri lapte 100 ml apa 50 gr zahar 50 gr miere albine 200 gr miez nuca
600 gr faina 200 ml lapte 100 gr zahar 50 gr unt 7 gr drojdie uscata 2 oua coaja rasa de lamaie esenta rom si vanilie
Pentru uns si presarat
1 galbenus 2 linguri lapte 100 ml apa 50 gr zahar 50 gr miere albine 200 gr miez nuca
Mod de preparare:
Incepem cu aluatul : dizolvam zaharul,untul si drojdia in laptele caldut.Intr-un castron punem faina si facem o gaura in mijloc unde punem laptele impreuna cu ouale batute si amestecam bine,lasam la dospit aproximativ o ora.
Rasturnam aluatul pe suprafata de
lucru infainata si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Impartim
aluatul obtinut in mai multe bucatele mici.
Ungem masa de lucru cu putin ulei si modelam cu palmele snururi subtiri.
Presam capetele sa nu se desfaca si il rasucim in forma de cifra 8.
Punem mucenicii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt,ii lasam la dospit cca 30 minute si ungem mucenicii cu galbenusul de ou batut cu lapte.
Ii dam la cuptor pana se rumenesc usor.
Din apa si zahar facem un sirop si cat mucenicii sunt fierbinti ii ungem din abundenta cu o pensula de patiserie.
Ungem apoi mucenicii cu miere de albinesau daca aveti dulceata de nuci verzi puneti sirop.
Si presaram deasupra miez de nuca tocat.
Pofta buna!
ce bine arata.....
RăspundețiȘtergerearata foarte bine :) arata exact ca cei facuti de o moldoveanca adevarata :)
RăspundețiȘtergeresoacra mea face....