Am facut si eu cateva chifle catelusi,nu prea mi-au iesit asa frumosi...dar au fost foarte gustosi si nici nu am mai apucat sa facem sendwich-uri cu ei ca s-au papat calzi :) Pana data viitoare cand imi vor iesi mai frumosi va las reteta :)
-600g faina,
-340ml lapte,
- 1 ou,
-100ml ulei,
-1 plic drojdie uscata Dr.Oetker,(7g),
- 1 lingura de zahar brun,
-1 lingurita de sare,
- putin kaizer
-1 ou pentru uns.
-340ml lapte,
- 1 ou,
-100ml ulei,
-1 plic drojdie uscata Dr.Oetker,(7g),
- 1 lingura de zahar brun,
-1 lingurita de sare,
- putin kaizer
-1 ou pentru uns.
Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul.
Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut.
Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat. Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit o ora, la loc cald.
Dupa ce a crescut, mai framanta-l un pic, apoi imparte-l in doua bile egale.
Dintr-o bila, fa alte trei. Cantareste-le, ca sa fie la fel.
Ia o bila de aluat si aplatizeaz-o cu podul palmei.
Cu un cutit ascutit faceti doua taieturi oblice de sus in jos: una in dreapta si una in stanga. Acestea vor fi urechile.
Normal trebuiau pentru ochi si nas masline negre,dar n-am avut asa ca am inlocuit cu kaizer,am taiat rotund bucatelele si le-am asezat pe catelus.
Se pensuleaza cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!
Daca s-au mancat rapid inseamna ca sunt pentru pofticiosii mici...Sunt sigura ca sunt buni!
RăspundețiȘtergereHam,ham.Sunt minunati!
RăspundețiȘtergereHai ca ti-au iesit bine, taieturile sunt ok, dar data viitoare sa folosesti masline negre ;-) Si sa nu-i mai lasi atat de mult la cuptor, ca-s prea inchisi. Si ar fi fost frumos sa dai sursa, daca tot mi-ai copiat reteta si ti-am fost de ajutor, nu-i asa? ;-)
RăspundețiȘtergerehttp://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2014/06/chifle-catelusi.html