Urmaresc cu mare drag blogul Caietul cu retete si multe din retete sunt inspirate de aici,Dna Violeta este minunata iar retetele dansei m-au cucerit.
De data aceasta am facut Gogosi dospite,nu mi-au iesit ca ale ei asa umflate dar banuiesc ca la gust da,s-au terminat imediat la noi.
Reteta este aceasta:
2oua
1 cana zahar
1 cana de lapte
1 cub drojdie
1 plic zahar vanilat
faina cat cuprinde
Se amesteca drojdia cu laptele caldut(atentie,nu fierbinte)si doua trei linguri de faina si se lasa la dospit in apropierea unei surse de caldura
Se bat ouale cu zaharul pana se
topeste zaharul si se amesteca cu drojdia dospita.Se adauga faina si se
framanta aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitateaSe presara faina pe masa de lucru si se intinde o foaie cu ajutorul unui facalet(sucitor) si se taie gogosile cu ajutorul unui pahar.
Se lasa inca 10-15 minute la dospit apoi se prajesc in ulei.Cand sunt gata se tavalesc prin zahar vanilat
2oua
1 cana zahar
1 cana de lapte
1 cub drojdie
1 plic zahar vanilat
faina cat cuprinde
Se amesteca drojdia cu laptele caldut(atentie,nu fierbinte)si doua trei linguri de faina si se lasa la dospit in apropierea unei surse de caldura
Se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitateaSe presara faina pe masa de lucru si se intinde o foaie cu ajutorul unui facalet(sucitor) si se taie gogosile cu ajutorul unui pahar.
Se lasa inca 10-15 minute la dospit apoi se prajesc in ulei.Cand sunt gata se tavalesc prin zahar vanilat
Foarte bune, dar ingrasa. Trebuie asortate cu ceva sport :)
RăspundețiȘtergere