- 1 cutie savarine Dr. Oetker
- 2 oua
- 375 ml lapte
- 3 linguri ulei
- apa
- 400 gr zahar
- 3 esente de rom
Pregatirea aluatului
-intr-un vas se pun mixul pentru aluat, plicul de drojdie,se adauga laptele cald (125 ml)si oualele.
-apoi se amesteca cu mixerul folosind spiralele pentru aluat,la incepu la viteza mica si apoi la viteza maxima pana la omogenizare,se adauga uleiul si se amesteca in continuare inca 1-2 minute.
-se aseaza formele intr-o tava de cuptor si se pune aluatul in cantitati egale cu ajutorul a 2 linguri.Se lasa la dospit pentru 30 minute la loc cald,apoi se coc la cuptor pentru 30 minute.Se scot si se lasa sa se raceasca in forme.
Insiroparea si pregatirea jeleului.
-Pentru sirop se fierbe 1 litru apa cu 400 grame de zahar,apoi se trage de pe foc,iar cand s-a racit se adauga esenta de rom.
-Savarinele se scot din forme.
- Si se scufunda pentru 1 minut in sirop,intorcandu-se pe ambele parti.
-Se scot din sirop si se aseaza pe un gratar la scurs.
-Se taie deasupra un capac si se mai pun 2-3 linguri de sirop in interior.Intr-un pahar se pune 50 ml apa rece si continutul plicului cu jeleu si se amesteca pana la omogenizare 2 minute.Fiecare savarina se unge pe capac cu jeleu.
Pregatirea cremei de frisca.
-Intr-un vas se pune mixull de frisca impreuna cu 250 ml lapte rece de la frigider si se amesteca folosind mixerul la viteza mica la inceput apoi la viteza maxima 3 minute.
-Se umple savarinele cu ajutorul unui pos.
-Cand sunt gata se lasa la frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!
Ce apetisante ! Mereu am cumparat. Am sa fac de acum acasa, asa voi fi sigura ca sunt proaspete .
RăspundețiȘtergereSavarinele preferatele mele,am incercat si eu reteta asta.au iesit chiar f bune
RăspundețiȘtergereSavarine...le ador...vreau si eu!!!!
RăspundețiȘtergereImi plac foarte mult savarinele,dar mereu le-am cumparat de acum o sa fac si eu :)
RăspundețiȘtergereSavarinele ...preferatele mele...arata foarte bine cele de sus ...bafta multa ...
RăspundețiȘtergereimi lasa gura apa
RăspundețiȘtergereUn desert delicios!
Ștergere