Pentru partea de jos:
-5 galbenusuri
-3 linguri faina
-3 linguri zahar
-3 linguri ulei
-1/2 lingurita praf de copt
-esenta de vanilie
-coaja de portocale sau lamaie
-cacao
Pentru partea de sus:
-5 albusuri
-3 linguri zahar
-3 linguri ulei
-4 linguri faina
-1/2 lingurita praf de copt
Incepem cu partea de jos, se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bate bine,se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala/lamaie,apoi se pune uleiul si se bate bine.
La final se adauga faina(amestecata cu praful de copt) in ploaie.
Pentru partea de sus batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul putin cate putin pana se face o bezea,apoi se adauga treptat uleiul si la sfarsit faina.
In tava de cozonac tapetata cu hartie de copt(sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) se toarna prima compozitie,apoi se cerne un strat de cacao si apoi se toarna si a doua compozitie.
Se poate adauga colorant alimentar (eu am facut unul simplu si unul ca colorant).
Se da la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Pofta buna!
delicios!
RăspundețiȘtergereinteresant, o voi pune in practica
RăspundețiȘtergere