Pentru crema de zahar ars:
6 oua
200 gr zahar
1zahar vanilinat
1 l lapte
6 linguri zahar
Pentru blat :
5 oua
200 gr zahar
200 gr faina
1 praf de copt
1 lingura cacao
Punem cele 6 linguri de zahar intr-o oala(in care vrem sa facem tortul) si punem pe foc la caramelizat,knd s-a topit zaharul invartim oala astfel incat peretii sa fie imbracati de zaharul topit.
Lasam sa se raceasca,intre timp batem oualele bine cu zaharul si adaugam laptele cu zaharul vanilinat.Adaugam in oala peste zaharul ars si dam la cuptor,pentru 30 minute (sa fie tare deasupra).
Pregatim balatul: batem oualele cu zaharul bine,adaugam faina care a fost amestecata cu cacao si praful copt.Adaugam peste crema de zahar ars si mai lasam inca 30 minute.
Lasam sa se raceasca si apoi rasturnam.Se serveste simplu sau cu frisca.
mi-ai facut pofta cu tortul la cat de bine arata!!!
RăspundețiȘtergere