- 10 buc. oua
- 500 ml lapte
- 500 gr zahar
- 1 kg faina
- 500 gr rahat
- 1 buc. cub drojdie
- 1 buc. plic cacao
- 200 gr nuca
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut.
Faina se pune intr-un castron mare si se face o gaura in mijloc ca sa punem drojdia dizolvata in lapte si se amesteca cu putina faina,apoi se lasa sa dospeasca vreo 15-20 minute ,se acopera cu un prosop curat castronul si se lasa la loc calduros.
Cand a dospit ne apucam sa framantam aluatul.Mai intai topim zaharul in laptele cald ramas,adaugam galbenusurile batute bine si adaugam peste faina,apoi incepem sa framantam aluatul,pana face basicute,apoi se lasa la crescut pana se dubleaza cantitatea(de obicei creste pana aproape da afara din castronul in care a fost framantat).Se bat albusurile spuma si se adauga nuca macinata si cacaoa.
Se imparte aluatul in 2 si se intinde cu placintarul cu putin ulei,se pune compozitia de albus cu nuca macinata si cacao si apoi se pun bucatile de rahat pe deasupra ,apoi se impleteste si se pune in forma de cozonac,se lasa apoi iar la crescut si se unge cu ou pe deasupra,apoi se da la cuptorul care a fost incalzit inainte pana cand se rumeneste deasupra la foc mare si apoi se lasa la foc potrivit pana se desprinde de pe forma si este rumenit si pe fundul formei.
Se scoate si se da cu un pic de apa pe deasupra,se acopera cu un prosop curat.
e unu sau sunt 2 :)) Arata demential.de ce nu ai facut poza si cu sectiunea..sa salivez pana la capat macar
RăspundețiȘtergere