Aluat:
- 2 oua
- 9 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri lapte
- 1 praf de copt
- 1 lingurita amoniac stins
- faina cat cuprinde
Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga pe rand uleiul, laptele, praful de copt si amoniacul stins si la final faina.
Se face un aluat elastic, se intind foi subtiri (precum foile de placinta, de cumparat) si se taie fasii de 2 cm. Se ruleaza pe formele de rulouri/cornete de la varf spre baza, dar sa se suprapuna aluatul putin ca sa se formeze coiful. Si, nu infasurati pana sus, lasati cam 2 cm din forma fara sa puneti aluat pe ea ( eu am pus pana sus si nu mai reuseam sa scot forma :))))....nu faceti ca mine) .
Dati la cuptor pana se rumenesc frumos.
lasati putin sa se racoreasca si scoateti din forme usor sa nu plesneasca , conurile sunt foarte fragede si crocante.
Crema:
- 4 oua
- 1 l lapte
- 1 esenta vanilie
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 200 gr margarina Unirea
Punem laptele la fiert. Intre timp batem ouale bine cu zaharul pana ce acesta de dizolva, apoi adaugam faina si amestecam bine. Cand laptele da in fiert lasam focul la mic, adaugam compozitia si amestecam cu un tel sa nu faca cocoloase. Amestecam continuu cat e pe foc, lasam sa se ingroase foarte bine crema si apoi luam dupa foc. Daca se fac totusi cocoloase ( si la mine s-au facut) dupa ce luam dupa foc putem amesteca putin cu mixerul :) . Lasam compozitia sa se raceasca putin, nu foarte mult si apoi adaugam esenta de vanilie si margarina,amestecam bine cu mixerul. Lasam sa se raceasca bine de tot.
Umplem cornetele/rulourile cu ajutorul unui pos si apoi le dam prin zahar pudra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu