Astazi mi-am rasfatat sotul si baiatul cu prajiturile lor preferate: eclere cu crema de vanilie. Nu sunt greu de facut si nici scumpe, sunt delicioase si au un singur defect: se termina repede .
Pentru aluat avem nevoie de:
- 2 cani de apa
- 1 cana de ulei
- 2 cani faina
- 8 oua
Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, cand da in fiert lasam focul la mic si adaugam faina in ploaie amestecand continuu sa nu se prinda.Amestecam pana se ingroasa bine compozitia.
Tragem dupa foc si lasam sa se raceasca, apoi adaugam cate un ou si amestecam bine( eu folosesc mixerul) .
Punem in pos si facem liniute in functie de cat dorim de late si lungi. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam pana se rumensc frumos ( in jur de 30 min, dar depinde in functie de cuptorul folosit). le lasam sa se raceasca si apoi le taiem pe lung intr-o parte.
Pentru crema avem nevoie de:
- 4 oua
- 1 l lapte
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1 esenta de vanilie
- 100 gr margarina
Punem laptele la fiert. Intre timp batem ouale bine cu zaharul, adaugam faina si batem in continuare. Cand laptele da in fiert adaugam ouale batute si amestecam cu un tel sa nu faca cocoloase. Lasam compozitia pe foc mic pana se ingroasa bine. Luam dupa foc, lasam sa se raceasca putin si adaugam margarina si esenta de lamaie amestecand bine.
Umplem cojile de eclere cu aceasta compozitie si pudram cu zahar.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu